divendres, 30 de març del 2012

Cera d'ebanista

Només queda una darrera sessió del curs tornant de setmana santa, i sembla que la tauleta ja està quasibé enllestida..  Avui "només" tocava acabar de posar goma-laca a la porta i al calaix (que anaven més endarrerits) i encerar tot el moble.

Un nou error del qual he après: a la darrera capa de goma-laca no cal passar-li ja llana d'acer! jo que ho feia pensant-me que quedaria més fina.. però no, perquè també perd brillantor llavors..

Procediment per aplicar la cera d'ebanista (incolor): amb una munyequilla, sucar una mica i anar escampant per damunt de tot el moble (exterior i interior); després de la primera capa pulir amb un drap de cotó per tal de donar "brillo"; i tornar a aplicar una darrera capa de cera (aquest cop ja no pulirem després). De fet, abans d'aplicar la darrera capa de cera he tornat a passar el rotulador corrector aquest cop per damunt de les restes de cera dura que vàrem posar fa una setmana al damunt de l'esquerda lateral. Tal com m'havien explicat, amb el drap de cotó la cera sobrant del damunt de l'escletxa ha marxat fàcilment.

Com que al final ha sobrat una estoneta he col·locat ja la porta però encara em quedarà col·locar els panys.. ho deixarem per al proper dia, però crec que en 15' ja la tindrem enllestida! Quina ilusió! Per fi podré posar una foto del abans-després i podrem comparar!! I començar un nou moble.. Let's think about it (decapé o tauleta amb marbre o butaca per aprendre a entapissar.. this is the question).

Tal com l'he deixada avui la tauleta:

Podeu veure que la tauleta ha fet molt amics al curs, com aquest butaca amb qui comparteix magatzem :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada