divendres, 20 de juliol del 2012

Tauleta

Anar a un lloc diferent a fer un curs, implica fer comparacions. I per molt que diguin que les comparacions són odioses, a vegades comparar pot ser molt constructiu. Igual que és constructiu el fet de conèixer tècniques noves, maneres de fer diferents, punts de vista allunyats però en el fons amb el mateix objectiu: donar una nova vida a un moble.

De fet restaurar i transformar pot ser una cosa tan allunyada com propera. Allunyada ja que el leif motif del primer és ser tan fidel a l’objecte incial com es pugui, i el del segon és canviar-ne aspecte, estructura i fins i tot funció. Però alhora propers ja que els dos tenen una mateix objectiu com ja he dit, donar nova vida al moble.
Bé, no m’enrotllo més. Avui he après a fer servir (o si més no he intentat aprendre a fer servir) tot d’eines, estris i procediments que encara no coneixia. És genial aprendre cada dia coses noves. Així doncs avui he fet:

-          Per tal de canviar la part superior de la tauleta, que era de conglomerat, per una fusta massissa que hi havia pel taller he après a serrar amb CALADORA. Aquesta fusta era d’un tamany semblant però ai las, era quadrara.. i ara ja és rodona J A manca de compàs, hem fet servir, un cordill i un boli per dibuixar la línea sobre la qual passar la serra de la caladora.

-          Evidentment el meu pols no és precisament fantàstic, així que ha calgut llimar i arrodonir posteriorment tant la part tallada com la superficie. Per fer-ho he provat primer amb un parell de llimes de Fuster, però finalment he tingut a les mans una LIJADORA de la marca MAKITA (que m’ha dit la profe que és la millor). 

-          Finalment, un cop llimat tot, he començat a pintar amb rodet la pintura que abans he anat a comprar: Pintura Valentine de color taronja (10€ aprox el pot d’1kg). He escollit el pantone i me l’han fet a la botiga ràpidament. Dues curiositat sobre la pintura i la drogueria:

1) he comprat pintura plàstica (en base aigua) de paret!! La profe és així, fa servir pintura de paret i després l’envarnissa (diu que és més econòmica que la pintura típica de mobles) amb Vernís mate de mobles de marca CEDRIÀ (uns 12€ el pot d’1litre també);

2) ho he comprat a la Drogueria i Pintures Elias del C/Bon succés amb Xuclà a Barcelona, un lloc que sembla que et transporti al segle passat.. a sobre m’han fet descompte i m’han dit que tenien un amic a Vilafranca.. he tingut la sensació de parlar amb el senyor Sempere però enlloc d’estar en una llibreria estava en una droguería..

3) Abans m’he recorregut quasi tot el Raval buscant un Fuster obert sense massa èxit i això que encara no eren ni les 19h.. però he descobert que si t’hi fixes, n’hi ha moltes de fusteries, però deuen obrir als matins :) Jo buscava la del Carrer Riera Alta..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada